Förbundet Lettland Sverige

Förbundet Lettland Sverige

Det var år 1989 som tiotal letter, intresserade av svensk kultur, samlades och återuppväckte Förbundet Lettland – Sverige till ett nytt liv. I dag omfattar Förbundet Lettland – Sverige 150 medlemmar.

Förbundet Lettland-Sverige är självständig, oavhängig organisation mellan Lettland och Sverige inom kultur, ekonomi, och andra områden. Varje år organiserar vi språkkurser och möten med svenska specialister. Vi hjälper till med att arrangera olika seminarier och konferenser. I regel deltar också de svenska specialister som är verksamma i Riga.

Under några år har förbundet traditioner utvecklats. Vi brukar samlas den 30 april varje år för att fira Valborgsmässoafton, vi är tillsammans 13 december i väntan på Lucia, ljusets symbol, vi samlas också den 6 juni. Även Svenska Klubben har grundats redan 1994 och sammanträden har börjat äga rum. Lettlands landsbygd och städer bevarar många minnesmärken från förflutna tider. Med tanke på detta har vi börjat med utflykter till Lettlands – Svenska orter.

1994 började vi en vacker tradition – svenska visdagar. I år organiseras svenska kulturdagar i Riga, Valmiera och Cesis.
Både unga och gamla deltar i Förbundets verksamhet, såväl studerande som personer som arbetar inom kulturlivet. Förbundet är öppet för alla som är intresserade av svensk kultur samt av Lettlands och Sveriges nuvarande förbindelse.

Hoppa till verktygsfältet